Konsulting

Deployment

Deployment innebär att man använder olika mjukvaror och system som teamet installerar och konfigurerar för att kunna installera operativssystem, applikationer, säkerhetsuppdateringar för operativssystemet samt uppdateringar för applikationer på ett automatiserat sätt. Det innebär en förenkling som ger företag möjlighet att koncentrera sig på sin huvudverksamhet. Mingrapes deploymentteam fokuserar på kundens behov och skapar individuella lösningar för vilka system som kan användas och föreslår en design. Oftast används Microsoft Deployment Toolkit (MDT), Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) och AdminStudio 2013. Teamet har även djupgående kunskap i Windows klienthantering, PowerShell, Vbscript samt Windows Server 2000, 2003, 2008 och 2012.

MSI-paketering

Alla paketerare hos Mindgrape har minst 10 års erfarenhet från arbete med MSI-paketering. De hjälper företag, landsting och kommuner med migreringar och utrullningsprojekt. De arbetar i både Wise Package Studio och AdminStudio. Som nordisk distributör av Flexera Softwares AdminStudio har vi störst kompetens och ligger i framkant av den tekniska utvecklingen på området. Vi håller dessutom Flexera Softwares officiella utbildning i AdminStudio.

Microsoft Application Virtualization

Microsoft Application Virtualization (App-V) är Microsofts applikationsvirtualiseringsteknologi och var den första i sitt slag och är idag marknadsledande. Mindgrape har längst erfarenhet inom applikationsvirtualisering i branschen, vi började använda SoftGrid (som produkten hette tidigare) redan samma år som lanseringen 2002 och idag är applikationsvirtualisering ett av våra primära kompetensområden. Microsoft Application Virtualization 5.0 är den senaste versionen av produkten, den är helt omgjord och skiljer sig mycket från sina föregångare därför håller vi dessutom Sveriges enda renodlade utbildning i App-V 5.0.

Projektledning

Våra erfarna projektledare bidrar med kunskap till varje projekt. De har arbetat med bland andra agilemetoden DSDM Atern, Project Management Body of Knowledge (PMBoK) och Praktisk ProjektStyrning (PPS). De håller även populära seminarier i workshopteknik och projektledning på exempelvis IHM Business School.

IT-infrastruktur

Våra Infrastrukturkonsulter arbetar huvudsakligen med utveckling, design, drift och underhåll av Windows-plattformen. Alla konsulter hos oss är klassade som väldigt erfarna och kunniga inom sitt område, samt är de certifierade i produktsviter från Microsoft, VmWare och Citrix etc.

Molntjänster

Molntjänster är ofta ett naturligt steg i optimeringen av sin IT-infrastruktur.

Våra specialområden är produktivitet och samarbetslösningar med fokus på Microsofts molntjänster som:

  • Office 365
  • Azure
  • EMS Enterprise Mobility Suite
  • Cloud Security

Vår målsättning är att hjälpa dig att ta del av fördelarna med en molnbaserad IT-infrastruktur och agerar oberoende partner och rådgivare inför dina frågor och funderingar kring molntjänster.

Applikationspaketering i alla format, för alla behov. Tryggt, effektivt och funktionellt.

Applikationspaketering används inom en verksamhet för att standardisera installationen av mjukvara. Denna process modifierar mjukvaran så att den kan installeras på en PC-klient utan att gå i konflikt med andra applikationer. Den installeras, repareras och avinstalleras på ett konsekvent och automatiserat sätt vilket förenklar för den enskilde användaren. En väl paketerad applikation minskar Total Cost of Ownership (TCO) avsevärt genom att minimera behovet av tekniker på plats och i support. Dessutom blir det effektivare att hantera löpande uppgraderingar.

Våra konsulter som arbetar med applikationspaketering har lång erfarenhet av paketeringsverktyg som AdminStudio och Wise Package Studio. Deras höga kunskapsnivå garanterar säkra installationer och väldokumenterade paketeringar. Konsulterna är också kunniga inom scriptning som används för att anpassa MSI-installationer och därmed uppfylla de högsta kraven inom applikationspaketering.

Vi kan paketera i alla kända format och inför varje eventuellt distributionsscenario, exempelvis paketering i Windows Installer (MSI), Microsoft Application Virtualization (APP-V), Citrix Application Streaming, Vmware Thinapp eller Installfree. Alla paket är av högsta kvalitet och konflikt- och funktionstestas före leverans med verktyg som Application Manager i AdminStudio. På så sätt konstateras att varje paket följer korrekt paketeringsstandard och inte orsakar konflikter med operativsystemet eller andra applikationer.

Applikationsvirtualisering med Microsoft Application Virtualization är ett komplement till traditionell paketering och förenklar paketeringsprocessen vilket leder till minskade kostnader och risker. Applikationer som man virtualiserar med App-V riskerar inte att påverka eller förstöra för operativsystem eller andra lokalt installerade applikationer därmed får man en stabilare och mer pålitlig dator.  Alla applikationer går dock inte att virtualisera oavsett vilken teknologi man använder. Ungefär 50-70% av applikationsfloran kan virtualiseras och resterande paketeras på traditionellt sätt med exempelvis AdminStudio.

Våra paketeringstjänster finns tillgängliga med fast pris.

Är ni intresserade?

Kontakta oss genom formuläret nedanför så återkommer vi så snart som möjligt!